Safari Camp

Årets sommarsemestertripp gick till Kolmården för mig och Molly. Vi har varit där förut, men då bott på Vildmarkshotellet. Denna gång bokade vi Safari Camp, vilken upplevelse! Minnen för livet. 
Vi åkte hemifrån vid 7 tiden, för att ha gott om tid att stanna för en frukostpaus. Vilket blev vid ett riktigt slott, Stora Sundby Slott. Vilket sagoslott! 
Molly tyckte vi skulle köpa det. 
 
Väl framme, checkade vi in för att sen ta oss an parken. Hann åka många av karusellerna innan köer bildades. Även Wildfire, vilken grym berg-o-dalbana! Molly var superstolt över att ha nått höjdkravet på den. :) 
 
17.30 var det dags att samlas, med de andra som skulle övernatta på Safari Camp, och fick följa de två ledarna i en bilkaravan in på området. 
Först fick vi följa med in och mata lejonen , vilken grym upplevelse! Öga mot öga med savannens konung! 
Vilka djur! 
 
Även in i savann-stället där det var en hel del djur att hälsa på, som hade valt att gå in i skuggan från kvällssolen. 
 
Och så till tälten, där vi fick våra tält, barnen som var där inkl Molly fann varandra fort, och lekte för fulla muggar medan de vuxna njöt av lugnet, matoset från grillen och en dryck i handen. Medan giraffer, gnuer, och zebror stod några meter från oss och åt sin kvällsmat. 
 
 
19.30 var det bara att hugga in på maten. Grillen var full av korv, hamburgare, kycklingfile och vegetariska alternativ. Bara att äta och dricka så mycket man ville. Och för dem vuxna fanns även en bar att tillgå till en kostnad. 
Och som efterrätt fick vi fruktsallad, och grilla mashmallows till det, med grädde. 
 
När det var dags att krypa ner i sovsäcken var det en Molly som somnade snabbt. 
 
På morgonen blev vi väckta av djungeltrumma, för frukostdags 7.30. 
8.45 begav vi oss sen med all packning till hotellet där vi fick spendera ett par timmar på badet/spa, kändes verkligen skönt efter en natt i tält och en varm dag i parken där före. 
 
Och så en dag till i parken, innan vi trötta styrde hemåt. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Alla foton är tagna av mig(om inget annat anges)! All kopiering är förbjuden.




RSS 2.0